Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

                     METSÄPÄIVÄ 16.9.04
 

                     Aamulla. Heräsin kellon pirinään ja minua väsytti yhä. Nousin silti ylös. Oli sateinen aamu. Puin päälleni ja tein kaikki muutkin tavalliset aamutoimet. Vain pari asiaa eri tavalla. Puin päälleni enemmän vaatetta, ja laitoin reppuun sadetakin. Oli Metsäpäivän aamu.  Siskonikin lähti metsäpäivään, hän oli vain eri ryhmässä.

Kun taksi tuli, lähdimme koululle. Koululla odottelimme muita oppilaita, jotta voisimme lähteä. Klo 9.00 lähdimme koululta. Olin ryhmässä Hillan kanssa, muita en tuntenut. Aluksi istutimme metsää pareittain, minä olin Hillan pari. Meille annettiin kumihanskat taimien käsittelyä varten. Istutus tapahtuu niin että toisella henkilöllä oli putki joka iskettiin maahan. Putken päässä oli nokka joka avattiin maahan iskemisen jälkeen. Sitten toinen jolla oli taimi tiputti sen putkea pitkin maahan, johon oli tullut taimelle sopiva kolo. Aika helppoa! Istutuksen jälkeen menimme puiden tunnistus rastille. Siellä siis tunnistettiin puita. Ensin menimme pitkän puun luo. Meiltä kysyttiin, mikä puu se oli. Aika monet tiesivät että se oli mänty. Meille kerrottiin miten sen voi mitata. Otettiin oman käden pituinen keppi, (mahdollisimman suora) sitä pidettiin suoran kulman muodossa käden kanssa. (tajuat sitten joskus.) Sitten käveltiin taaksepäin niin että kepin pää oli latvan ”korkeudella”. Sitten käveltiin puun luo isoilla metrin kokoisilla askeleilla, ja laskettiin ne. Kun tultiin puun luo niin monta metriä kuin askelta oli puun pituus. (ymmärrä miten tahdot.) Opimme myös miten puun ikä lasketaan. Tietysti kuulimme eri puulajeista lisää.

Kun vaihdoimme rastia, saimme kivat kynät. Kuulimme siellä puun energiasta. Sieltä saimme ”Iloa metsästä” pinssit. Sen jälkeen menimme nuotiolle syömään, juomaan ja lämmittelemään.
Sade oli lakannut rastien aikana. Vaihdoimme motoalueelle syömisen jälkeen. Motoalueen ensimmäisellä rastilla saimme nähdä ajokoneen ja monitoimikoneen. Monitoimikoneessa oli kamalasti vipuja ja vempaimia kuten kartta ja tietokone. Ajokoneessa oli vähemmän vempaimia. Saimme nähdä miten monitoimikone teki töitä.

Sitten tuli minun mielestäni mukava rasti, nimittäin koiraesittelyt.
Siellä esiteltiin irlanninsetteri, laika, suomenpystykorva, ja harmaa norjanhirvikoira, jota kutsun hirvikoiraksi. Lopuksi näimme luolakoiran eli
karkeakarvaisen kettuterrierin. Lopuksi lähdimme kotiin. Kiva päivä!!!

 Anna Heinonen 6. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut