Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

METSÄPÄIVÄ

Aika: To 16.9.2004 klo: 9.30- 13.20

Paikka: Pihlajavesi: Kallion ja Kaakkomäen metsät

Sää: +9, pilvinen, tuulinen

Torstaina 16.9.2004 tulimme kouluun aivan normaalisti klo: 8.30. Olimme koulussa vähän aikaa ja Jussi haki taxillaan ne jotka olivat menossa istutusalueelle. Ja sinne lähtivät Niko, Anu, Terhi, Minna, Anna ja minä. Jussi vei meidät istutusalueelle jonka omisti Seppo Kaakkomäki. Istutusalueelle kuului kolme rastia 1. Energiapuu, 2. Puiden tunnistus ja arviointi ja 3. Metsän istutus. Jokaiseen ryhmään kuului joka koulusta muutama oppilas.

Meidän ryhmämme aloitti 3. Rastilta, eli metsän istutuksesta. Siellä olimme pareittain ja toinen piti istutusputkesta kiinni ja toinen pudotti taimen sen läpi. Sen rastin oli järjestänyt Metso Metsänhoitoyhdistys ry.

2. Rastilla me arvioimme puiden ikää ja pituutta. Se puu jota me arvioimme, oli 110-vuotias ja 22 metriä pitkä.Me myös tunnistimme puita ja niiden lehtiä. 2. Rastin oli järjestänyt Metsäkeskus ja saimme sieltä muistoksi kynät.

1. Rastilla meille kerrottiin että puista saadaan energiaa. Meille näytettiin kuvia metsäkoneista ja kerrottiin mistä saadaan eniten energiaa ja miten puita kuljetetaan. Muistoksi saimme pinssit.

Sieltä me kävelimme nuotioille lämmittelemään kylmiä sormia ja syömään. Jokaiselle oli sämpylä, piirakka, makkara ja pillimehu. Ja kun kaikki olivat syöneet  taxit tulivat hakemaan meitä ja lähdimme motoalueelle.

Siellä menimme 2. Rastille ja meille esiteltiin monitoimikone ja ajokone. Saimme kysellä kaikkea koneista ja meille näytettiin myös miten ne toimivat. Sen rastin oli järjestänyt Metsäliitto.

Ja viimeisenä meille esiteltiin 1. Rastilla koiria. Meille näytettiin suomenpystykorva, luolakoira, itäsiperianlaika ja harmaa norjanpystykorva.
Sitten taxit tulivatkin jo hakemaan meitä kotiin.

Metsäpäivä oli todella kiva ja kyllä se tavallisen koulupäivän voittaa helposti!!

Hilla Honkanen 6. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut