Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

Metsäpäivä

 

Aamulla, kun mentiin aluksi istuttamaan luulin, että se olisi vaikeaa. Mutta se olikin aika helppoa. Ensin työnnettiin putki syvälle maahan. Sitten avattiin ja sitten tiputettiin taimi putkeen. Ja lopuksi putki nostettiin ja taimen ulkopuolella olevat raot peitettiin jalalla.Sitten, kun mentiin tunnistamaan puita niin me mitattiin satakymmenen vuotta vanha mänty. Sen jälkeen me mentiin takaisin tielle ja meidän piti hakea toiselta puolelta jotain maassa olevia asioita. Sitten piti tunnistaa ne asiat.

Energia rastilla olin kylmissäni. Siellä me juostiin yhden puun ympäri. Sitten se eräs mies näytti tauluja. Sitten lopuksi me saatiin rintamerkit.Sen jälkeen me saatiin ottaa makkarat, sämpylät, tripit ja karjalanpiirakat.Sen jälkeen lähdettiin ajamaan motorastille.

Motorastilla oli minun kummisetä ajamassa jotain ajokonetta. Sitten me käytiin niiden kahden koneen sisällä. Sitten me nähtiin miten monitoimikone toimii. Sieltä me saatiin semmoset pienet laukut. Ne oli hienot.

Koira rastilla oli viisi koiraa. Suomen pystykorva, Norjan harmaa hirvikoira, terrierri, Irlannin punainen setteri, kanakoira haki fasaanin sieltä puun alta. Kanakoira saa pentuja 3 viikon päästä. Viides koira oli itäsiperian laika.

 

Johannes Kokinmäki 5.lk.

Karimon koulu

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut