Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

Liesjärven ala-aste

Metsätulet

Ihanaa, sai nukkua pitkään kun pääsi Metsätulet-päivään omalla kyydillä eikä aina tarvinnut mennä taksilla. Perille pääseminen olikin jo toinen juttu. Kartta sentään oli oikein päin. Istutusalueelle saavuttiin sateisessa säässä, mutta onneksi siihen oli varauduttu. Ryhmät saatiin kokoon, ja lähdettiin ensimmäiselle rastille jossa tutkittiin yli sata (!) vuotiasta mäntyä. Jaaha, korkeus mitattiin, 22 metriä. Puhuttiin vähän miten puun ikä selvitetään ja minkä ikäisenä ne kaadetaan. Luonosta etsittiin esim. Puiden lehtiä, oksia ja käpyjä jotka tuotiin tunnistettavaksi. Lopuksi saatiin hienot lyijykynät.

Puuenergiarastilla kyseltiin millä kenenkin koti lämmitetään ja puhuttiin muutenkin UPM-miehien kanssa sähköstä ja siitä mitä puille tapahtuu niiden kaatamisen jälkeen. Nähtiin kuvia metsätyökoneista ja saatiin metsäpinssit.

Lämmitellen siirryttiin istutusalueelle.  Ensin lyhyt pikakertaus metsän istutuksesta ja eikun hommiin. Jakauduttiin pareiksi ja alettiin istuttaa vuorotellen taimia annettuihin paikkoihin. Minulla oli vaan lapaset jotka ei meenyt istutushanskoihin enkä olisi tarennut kylmillä hanskoilla niin Juha joutu istuttaa munkin puolesta., mutta se tais vaan tykätä siitä. Aah, nyt tuli paras paikka kun pääsi nuotion lämpöön paistaa ja syömään makkaraa.

Yäk, mihin kuravelliin mä astuin. Onneksi oli lammikko lähellä että sai huuhtoa saappaat.

Huh, onneksi motorasti alueelle ei tarvinnut kävellä. Ois ollut pitkä matka.

Tultiin sinne ennen muita, joten piti odottaa vähän aikaa. Kun muuta tulivat, jakauduimme kahteen ryhmään joista toinen meni kanakoirien luo ja toiset (me) metsästyskoirien luo. Ekaksi tuli näytille karkeakarvainen kettuterrieri, joka melkein vei mun karvaisen lapasen. Sitten tuli ärhentelemään suomenpystykorva ja norjan harmaahirvikoira. Norjan harmaa oli vahvempi kuin minun näkemäni. Suomenpystykorva oli vielä pentu, mutta silti nopea menemään. Siirryttiin kanakoiran luo joka haki tyylikkäästi linnun metsäsätä jo varmaan kuudennen kerran ja ulvoi hienosti. Lopuksi tuli vielä kettuterrieri esittelemään taitojaan. Siirtyminen motometsään. Siellä oli kaksi konetta, moto ja ajokone. Motoon minäkin ehdin tutustua mutta ajokone jäi sisältä näkemättä. Mutta saatiin kuitenkin nähdä moto työssään. Se oli kyllä hieno sisältä, tietokoneet ja kaikki. Ja hieno oli puun kaatokin.  Lopuksi mentiin nuotiolle hakemaan vähän evästä ja hiennot laukut. Lopulta lähdettiin taksilla hakemaan koululta muita meidän koululaisia ja sitä kautta kotiin.

Loppu!!!

 Sanna

 

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut