Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

Metsäpäivä

 aika: 16.9.2004 klo 9.30 - 13.20.

 paikka: pihlajavesi: Kallion ja Kaakkomäen metsät.

 sää: +19 c, pilvinen ja tuulinen.

Koululta lähti ensimmäisellä taksilla Anna, Niko, Anu, Terhi, Mikko, Hilla ja minä. Minun kanssa lähti energiapuun luokse Niko, Anu, Terhi ja minä. Siellä meille kerrottiin mitä kannoille ja risuille tehdään, minne viedään tai mihin niitä käytetään. Niitä asioita kertoi Matti Asuinmaa ja Antero Sorri. Meitä arvuuteltiin  että mihin kantoja ja risuja käytetään, minne viedään tai mihin käytetään. Siellä annettiin rintamerkki rastin lopuksi.

Laura Ärling vei meidät seuraavalle rastille. Toinen rasti oli metsä istutus. Siellä piti olla parit joten Terhi ja minä olimme parit. Minulla oli sellainen putkilo jonka alhaalla oli luukku jonka pystyi avata ja sulkea. Päällä oli reikä johon taimi pudotettiin. Ensin minä sain käyttää sitä putkea. Se piti työntää maahan luukku kiinni ja sitten vasta avata. Terhi laittoi taimen. Nostin sen putken ja taimi oli siinä maahan tehdyssä reiässä. Sen juuret piti peittää mullalla. Terhi sai laittaa viisi taimea Minä ja Terhi vaihdoimme paikkoja niin että Terhi käytti putkea ja minä laitoin taimia. Meiltä kyseltiin että miksi joitain puita jätetään eikä kaadeta. Saimme vastaukseksi että ne ovat toukille ruokaa ja linnuille hyviä pesä paikkoja.

Sen jälkeen menimme puun tunnistukseen. Siellä me mittasimme yhtä puuta. Se mitattiin niin että otettiin käden mittainen keppi ja mentiin niin pitkälle että se keppi oli sen puun pituinen. Siitä paikalta otettiin otettiin  metrin pituisia askelia. Minulla se  oli kaksikymmentäkolme metriä mutta se meni metrillä pieleen. Menimme sen jälkeen oksia, käpyjä ja muuta vastaavaa. Niko ja Mikko repi kuusen ja toi sen mukanaan. Eli tunnistimme kasveja ja niitä mitä me toimme. Ohjaajamme kyseli meiltä koivulajeja.

Joka rastilla kesti noin 30 minuuttia. Ja siirtymisaikaa oli 5 minuuttia. Ruokailu oli mukava ja lämmin. Söimme siellä makkaraa ja piirakoita. Tietenkin myös trippimehua. Taksi tuli hakemaan meidät ruokailun jälkeen. Sanna entinen koulu kaverini oli kanssani taksissa mutta oli myös Terhi. Olihan siellä myös Juha, Teemu, Sakke ja Tatu.

Meidän koululta oli Hilla, Anu ja Anna. Minua jännitti se että mitä rastilla tapahtuu. Tai oikeastaan se että mitä me teemme tai millaiset ryhmät meillä on. Rastilla sain ryhmääni Sannan, Terhin, Juhan, Teemun, Tatun, Nikon ja Anun. Pääsin ensin koirarastille. Siellä oli kettuterrieri, Suomenpystykorva, harmaanorjanpystykorva, Lintukoira ja itäsiperianlaika. Ensin oli kettuterrieri. Se innostui niin että alkoi kalistella hampaitaan. Kettuterrieri on luolakoira ja luolakoira viihtyy luolissa. Suomenpystykorva tuli kettuterrierin jälkeen. Se oli vasta viisi kuukautta vanha eli pentu. Tulihan siihen myös harmaanorjanpystykorvan. Se alkoi kaivaa ja heittää hiekkaa meidän päälle. Lintukoira oli hyvin harjattu ja sillä oli hyvä vainu. Se haki linnun omistajalleen. Omistajien nimet olivat Olli Kursula, Jari Karmala ja Mikko Kallio.

Monitoimikone ja ajokone Markku Salmela ja Tapio Nurminen olivat koirien jälkeen. He kertoivat mitä koneilla tehdään ja mitä niissä on. Saimme rastin lopussa syötävää jotka söimme taksissa ja palkinnoksi me saimme laukut. 

Minna R 6. lk.
 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut