Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

Metsäpäivä

16.9.2004 torstaina oli metsäpäivä. Sinne tuli Pihlajaveden, Lavikon, Liesjärven, Karimon ja Valkealahden yläluokat.

Päivä alkoi klo 9.30. Koulut jaettiin neljään ryhmään. Olin samassa ryhmässä Sannin, Larin, Jeminan ja muutaman muun oppilaan kanssa samassa ryhmässä. Ilma oli hyvin tuulinen ja aamulla satoi aika paljon vettä. Ilma oli viileä.

Rasteja oli kallion ja kaakkomäen metsissä. Ryhmä jossa minä olin, meni ensin motoalueelle katsomaan monitoimi- ja ajokonetta. Monitoimikonetta ajoi Seppo Iivonen. Kaikki jotka halusivat mennä katsomaan monitoimikonetta, saivat mennä koneen ohjaamoon. Siellä oli monta vipua ja vempainta.Ajokonetta ajoi Jari Päivärinta. Metsäkoneitten lähelle ei saa mennä ellei kone ole pysähtynyt. Kuljettaja ei pakosti huomaa sinua. Siinä niitä koneita jo olikin.
Seuraavaksi oli koiraesittely. Siellä oli Olli Kursula jolla oli suomenpystykorva ja luolakoira. Jari Karmalalla oli itäsiperianlaika ja irlanninsetteri. Mikko Kalliolla oli harmaa norjanpystykorva jonka nimi oli Rysky. Jari Karmala esitteli meille miten lintukoira hakee metsästä linnun hajuaistinsa avulla. Olli Kursula kertoi miten kettuterrieri etsii ketunpesän ja ajaa ketun pois pesästä. Kettuterrieri ei saa pelätä pimeää tai ahtaita paikkoja koska ketunkolo on ahdas ja pimeä. Koira voi jopa kaivaa ketunkolossa itselleen tietä. Hänellä oli myös suomenpystykorva. Mikko Kalliolla on harmaa norjan hirvikoira, joka on kuulemma hyvä hirvijahdissa.
Söimme laavulla makkaraa sämpylää ja joimme grandin. Kun olimme syöneet siirryimme taksilla seuraaville rasteille. Siellä aloimme istuttaa puita. Piti valita pari. Minun parina oli Sanni. Ensin toisen piti laittaa käteen hanskat ettei taimissa ollut torjunta-aine olisi mennyt käsiin. Toinen parista otti istutusputken laittoi sen maahan ja avasi sen leuat painamalla vivusta. Toinen parista tiputti taimen putken päässä olevasta reiästä. Jokainen sai viisi tainta jotka piti istuttaa.
Kun kaikki olivat istuttaneet taimensa, menimme puiden tunnistus ja arviointi rastille. Siellä oli Marja Liukkala-Koto ja Kirsi Pynnönen. Ensin mittasimme puiden pituuden. Siihen tarvitsi kepin, oman käden ja metrin askeleen. Puun iän saa helposti selville kairaamalla puuhun pienen reiän. Koivuun ei saa  kairata reikää. Mittasimme myös kuinka monta maito purkkia mahtuu mäntyyn. Vastaukset saat itse selville. Lopuksi tunnistimme puita.
Viimeisellä rastilla energiasta puhuivat Matti Asuinmaa ja Antero Sorri.

Metsäpäivä oli ihan mukava.

 Nina Väliaho 6. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut