Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alku

METSÄPÄIVÄ

Aika: Torstai  16.9.2004   Klo.9.30-13.20

Paikka: Pihlajavesi: Kallion ja Kaakkomäen metsät

Sää: +9*C, pilvinen, tuulinen

Aamulla minä, Kalle, Pauliina, Johanna, Jemina ja Lari menimme Jussin taksilla motoalueelle. Minun ryhmässäni oli Kalle, Johanna ja Pauliina. Ensimmäisenä meidän ryhmä meni koirarastille. Siellä porukka jaettiin vielä puoliksi ja toiset meni katsomaan JUMPPA nimistä koiraa. Se oli rodultaan itäsiperianlaika. Jumppa-koiran omistaja oli  JARI KARMALA. Jumppa koira oli punaruskea ja noin 50 cm korkea. Se oli vähän pulska, koska sillä oli pennut vatsassa. Siellä oli kaksi terrieriä jotka oli tosi söpöjä. Siellä oli äiti nimeltä PURRE ja poika jonka nimi oli ROOPE. Nekin pystyi päästämään pois sylistä. Niitä pystyi nostamaan hännästä syliin eikä se satu niitä yhtään.Näiden terriereitten omistaja oli OLLI   KURSULA. Purre oli kihara karvainen ja valkoruskea. Roope on sileäkarvainen ja valkoruskea niin kuin äitinsäkin. Vielä oli jäljellä kaksi koiraa. Toinen oli norjanharmaa hirvikoira ja toinen suomen pystykorva. Suomen pystykorva oli noin 30-40 cm ja hirvikoira oli 50-60 cm. Hirvikoiran nimi oli RYSKY. Pystykorvan nimeä ei mainittu eikä kysytty. Pystykorva oli ruskea ja hirvikoira oli harmaa. Ainiin ne terrierit olivat noin 30-40 cm. Suomen pystykorvan omistaja oli  OLLI  KURSULA ja norjan harmaan hirvikoiran omistaja oli MIKKO  KALLIO.

Ykkösrastin jälkeen mentiin kakkosrastille. Siellä oli MONITOIMIKONE  ja  AJOKONE. Ajokonetta ajoi  JARI  PÄIVÄRINTA  ja  monitoimikonetta ajoi  SEPPO  IIVANAINEN. Me saimme mennä näitten koneitten sisälle, missä meille kerrottiin miten niitä koneita ajetaan.

Kun olimme käyneet katsomassa nämä kaksi rastia menimme syömään nuotioille ruokana oli sämpylää ja makkaraa. Juomana oli Grandi pillimehua. Mehu vaihtoehtoina oli mustikka ja päärynä ja minä otin päärynän. Minun makkara putosi nuotioon ja silloin yksi mies söi sen makkaran ja minä paistoin uuden.

Kun oltiin syöty siirryttiin taksilla motorastialueelta istutusalueelle. Kun siirryttiin taksilla niin taksi tuli liian täyteen. Ensimmäisenä meidän ryhmä meni puiden tunnistamiseen ja arviointiin. Siellä oli yksi puu missä oli kolme sinistä nauhaa. Se meidän piti mitata arvioimalla. Kun oltiin mitattu niin minä sain tulokseksi kaksikymmentäyksi metriä, mutta se olikin kaksikymmentäkaksi metriä. Me mittasimme sen tarkemmin kepillä. Tämä mänty oli minun mielestä kahdeksankymmentä vuotta, mutta oikeasti se oli noin 110 vuotta. Sen jälkeen meidän ryhmä vaihtoi yhden pienemmän männyn luokse. Männyn ikä laskettiin oksakiehkuroista. Tätä rastia pitivät MARJA  LIUKKAALA-KOTO  ja  KIRSI  PYNNÖNEN.

Rasti seuraava oli ENERGIAPUU. Siellä kerrottiin kaikkea ja välillä kun oli kylmä juostiin pieni lenkki puun ympäri. Tätä rastia piti: MATTI  ASUINMAA  ja  ANTERO  SORRI. Viimeinen rasti oli istutus rasti. Me istutimme siellä kuusen taimia jännällä putkella.       

Nora Taivassalo 4. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut