Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

AAMULLA ENNEN LÄHTÖÄ

Torstaina 16.9.2004 oli Metsäpäivä. Kaikki pienet koulut olivat mukana. Ennen lähtöä keittäjä Pirkko laittoi eväitä ja oppilaat katsoivat ryhmiä.
Lähtö tapahtui klo 9.00 taksilla.

METSÄPÄIVÄ

Ensimmäinen rasti oli koirarasti. Koirarastilla oli Olli Kursulan suomenpystykorvanpentu ja kaksi terrieriä jotka toimivat luolakoirina. Pienemmän koiran nimi oli Roope ja isomman nimi oli Purre. Koirien säkä korkeus  oli 30 viiva 40 cm.. Jari Karmalan koiran rotu oli itäsiperianlaika ja sen nimi oli Jumppa. Jumpan säkä oli noin 45cm.Jumppa toimi lintukoirana. Mikko Kallion koiran rotu oli norjanharmaahirvikoira. Koira oli noin 40cm korkea. Koiran nimi oli Rysky ja se toimi lintu ja karhu koirana. Sää oli koirarastilla sateinen. Lämpötila oli +9c.

Toinen rasti oli monitoimikone ja ajokone. Monitoimikonetta ajoi Seppo Iivanen. Ajokonetta ajoi Jari Päivärinta. Eväät syötiin koneisiin tutustumisen jälkeen nuotiolla. Eväinä oli Grändi mehua, makkaraa ja sämpylää. Sämpylän välissä oli meetfurstia, juustoa kurkkua ja suolakurkkua. Ne jotka olivat tulleet eväiden syönti paikalle niin saivat pienen pussin. Pussi oli vihreä. Koko rasti oli Mikko Kallion mailla. Kun kaikki olivat syöneet siirryttiin taksiin. Taksi oli hiukan ahdas ja jouduttiin hiukan änkeämään että kaikki mahtuisivat. Sää oli pilvinen ja harmaa. Sade oli kuitenkin lakannut. Matkalla ilma alkoi jo hiukan selkeämäänkin. Lämpötila pysyi samana. Mukana oli myös Suur-Keuruun toimittaja.

Rasti kolme oli taas Seppo Kaakkomäen tila. Se sijaitsi 4.5km päässä Pihlajaveden ala-asteesta. Rastilla oli kolme paikkaa. Ensimmäinen paikka oli puittentunnistus ja arviointi. Opastajina toimivat Marja Liukkaala-Koto ja Kirsi Pynnönen. Ensimmäiseksi arvioitiin erään männyn  korkeutta. Vastaukset olivat 10-30m välillä. Sen jälkeen mitattiin puu tarkemmin kepin kanssa. Puu oli oikeasti 22m korkea. Sen jälkeen arvioitiin puun ikää. Puu oli oikeasti noin 110 vuotta vanha. Sen jälkeen mentiin vielä laskemaan yhden pienemmän männyn ikä. Se oli 33vuotta. Opeteltiin myös mitä eri koivulajeja on olemassa.

Sen jälkeen vaihdettiin paikkaa. Meidän ryhmä meni UPM rastille. Sillä rastilla kerrottiin mistä kaikista asioista saa sähköä. Kertomassa olivat Matti Asunmaa ja Antero Sorri.

Viimeinen paikka oli istutus paikka. Siellä istutettiin mäntyjä. 

Pauliina Nikkilä 4. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut