Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

Metsäpäivä

Torstaina 16.9.2004 klo 9.30 oli metsäpäivä. Mukana oli oppilaita Karimosta, Lavikosta, Liesjärveltä, Pihlajavedeltä ja Valkealahdesta. Oppilaat oli jaettu neljään ryhmään. Aamulla rupesi satamaan, ja piti ottaa sadevarusteet.

Menimme ensin motoalueelle. Siellä oli kaksi rastia. Toisessa esiteltiin koiria ja toisessa metsäkoneita. Motoalue oli Mikko Kallion mailla. Markku Salmela esitteli metsäkoneita. Saimme käydä monitoimikoneen sisällä. Sitä ohjasi Seppo Iivonen ja ajokonetta Jari Päivärinta. Laavulla esiteltiin koiria. Olli Kursulalla oli suomenpystykorva ja luolakoira, Jari Karmalalla itäsiperianlaika ja punainen irlannin setteri, Mikko Kalliolla oli harmaa norjanpystykorva. Koirat olivat ihania! Kun koirat oli esitelty menimme syömään. Saimme sämpylää, makkaraa ja mehua.

Heti ruokailun jälkeen lähdimme kolmannelle rastille takseilla. Siellä istutimme taimia putkilla. Se oli aika helppoa. Meidät jaettiin pareiksi. Jokainen pari istutti kymmenen taimea. Taimien istutus meni aika nopeasti.

Sitten me kävelimme seuraavalle rastille. Siellä oli Marja Liukkaala-Koto ja Kirsi Pynnönen. Aluksi keräsimme lehtiä ja käpyjä ja yritimme tunnistaa mistä puusta ne olivat. Arvioimme kuinka pitkä yksi mänty oli ja laskimme sen. Se oli 22 metriä. Kairasimme puuhun reiän ja laskimme kuinka vanha se oli. Se oli aika vanha, sillä se oli 110 vuotta. Arvioimme myös montako maitopurkkia mahtui siihen mäntyyn. Ennen kuin lähdimme viimeiselle rastille, saimme Marjalta ja Kirsiltä lyijykynät.

Viimeisellä rastilla oli Matti Asuinmaa ja Antero Sorri. He kertoivat mistä saadaan energiaa. Kun tuli vähän kylmä juoksimme puun ympäri. Saimme heiltä pinssit joissa luki: "Iloa metsästä!".

Jokaisella rastilla olimme n.30 minuuttia minuuttia. Lähdimme takseilla koteihin. Metsäpäivä oli ihan mukava vaikka aluksi vähän satoikin.

 

Sanni Lamminaho 6. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut