Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

   

Pääsivulle

Metsäteeman alkuun

       Metsäpäivän alkuun 
           Metsäpäivän kirjoitelmien alkuun

                             Metsäpäivä

Aika: torstai 16.9.2004 klo: 9.30-13.20
Paikka: Pihlajavesi: Kallion ja Kaakkomäen metsät
Sää: +9 astetta, pilvinen, tuulinen

Raportti:
Olin samassa ryhmässä Minnan, Anun, Nikon, Mikon ja kahden muun henkilön kanssa, joiden nimiä en muista. Ryhmänjohtajana oli Laura Ärling. Ryhmämme oli ensin istutusalueella, joka oli Seppo Kaakkomäen tilalla. Meidän ryhmämme oli ensin UPM-Kymmene Metsän Energiapuu-rastilla, missä Matti Asuinmaa ja Antero Sorri kertoivat meille puuenergiasta. Silloin satoi.


Sataminen lakkasi, kun siirryimme istutusrastille. Tapio Viinikka ja Pekka Mäkinen näyttivät, miten kuusen taimia istutetaan istutusputkella. Olen istuttanut ennenkin. Istutin Minnan kanssa yhteensä 10 tainta.

Kun Metso oli pitänyt istutusluennon, Metsäkeskuksen Marja Liukkaala-Koto ja Kirsi Pynnönen auttoivat meitä tunnistamaan ja arviomaan puita. Ensin arvioimme, kuinka pitkä eräs sinisellä nauhalla merkitty mänty oli. Arvasin 20m. Ensin piti löytää suunnilleen oman käsivartensa pituinen oksa, joka piti laittaa suoralle käsivarrelle ”lepäämään”, jonka jälkeen se nostettiin pystyyn. Meille neuvottiin, että piti kävellä taaksepäin niin kauan, että ”puu olisi oksan pituinen”. Sitten piti tulla metrin pituisin askelin puulle asti. Sain mitattua 18m. Oikeasti se oli 22m. Otin hiukan liian pitkiä askelia… Poraamalla selvisi, että 110 vuotta vanha. Siitä saisi muistaakseni n. 656 maitopurkkia.

Pian lähdettiinkin syömään. Nuotiolla paistettiin makkaraa, syötiin sämpylöitä ja karjalanpiirakoita ja juotiin pillimehua. 

Syönnin jälkeen siirryimme takseilla motoalueelle, Mikko Kallion tilalle. Ryhmäni oli ensin Riistanhoitopiirin koiraesittelyissä. Ensin Jari Karmala esitteli punaisen irlanninsetteri Junikan. Se oli lintukoira, ja se saa pian pentuja. Kun hän oli esitellyt Junikan, hän näytti meille viiden kuukauden ikäisen itäsiperianlaikan. Oli Mikko Kallion vuoro esitellä Rysky, harmaa norjanhirvikoira. Olli Kursula esitteli 5-kuukautisen suomenpystykorvan ja luolakoirana toimivan karkeakarvaisen kettuterrierin, joka oli 2-vuotias uros nimeltään Roope. Siellä oli myös toinen terrieri, Purre.

Kun koirat oli esitelty, siirryimme Metsäliiton rastille. Meidän piti mennä sinne takseilla. Ensin Seppo Iivonen esitteli 3 hengen ryhmille 99-mallin Timberjack-monitoimikoneen, minkä jälkeen Jari Päivärinta esitteli 2002-mallin Timberjack-ajokoneen. Esittelyjen jälkeen me hyppäsimme takseihin ja pääsimme kotiin.  

Terhi Ala-Keturi 6. lk.

 

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut