Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

 

 
Viikko 48    Viikko 49   Viikko 50   Viikko 51

Pääsivulle

 Koulun
joulu
2006

Koulun Joulukalenteri 2006

LogoLogo

10. joulukuuta 2006

 

Joulu
- No, niin tontut tulkaa syömään teillä on pitkä päivä. Teidän on lähdettävä lasten     kiltteys tarkastukselle joten tehkää evästä. Sinne tarkastusreissulle lähtevät Aapo, Niko, Heikki ja Simo  ja Ismo on porukan johtaja. Ensimmäinen paikka on räyhäläisten talo ja seuraava talo on se jonka itse haluatte. Voitte mennä.

Nyt ollaan perillä. Simo sinä menet katsomaan yläkerran ikkunasta ja Heikki mene sinä katsomaan olohuoneen ikkunasta ja minä ja Aapo menemme sisälle katselemaan.

Mitä tietoa saitte tästä talosta? Esko on riehunut koko päivän, mitä ollaan katsottu, Siis vähennetään siltä lahjoja, vaikka kaksi. Mitäs Matti on touhunnut. Matti on ollut kiltti ja auttoi äitiään tiskaamisessa, joten siis laitetaan Matille kaksi lahjaa lisää. Ja seuraava paikka on se jonne on toivottu palon lahjoja ja se hyvä puoli, että kaikille ei vain itselle. On toivottu äidille, isälle, mummolle, papalle ja eläimille. Menkääpä niille samoille paikoille joilla olitte aikaisemmallakin talolla. - Mitäs saitte tästä talosta.  Anssi odottaa ylihuomista niin kovasti, että tekee kaikkea, että sitä ei jännittäisi niin kovasti. - Joo ja isä ja äiti joutuvat  keksimään koko ajan jotain tekemistä, ettei Anssi hermostuisi.  - Eli kumpi laitetaan.  - Otetaan lahja pois vai lisätäänkö yksi lahja?  - Ei kumpaakaan. Antaa olla ettei oteta eikä laiteta.  

Paljon myöhemmin tontut kotona:
- Kävittekö kaikki talot läpi mitä pitikin, - Joo. Monessa talossa oli kovin kiire kuin on yleensä tähän aikaa vuodesta.
- Tulkaa kuitenkin nyt syömään ja sitten nukkumaan. Huomenna on taas pitkäpäivä edessä.

- Aamupuurolle!  - Joo, joo huomenta, huomenta.  - Nyt saatte mennä paketoimaan lahjoja. - Menkää paketoimispuolelle. – Joo. - Nyt tehdään niin että kaikki paketoivat.
Pum. - Mikä se oli. Se kuului yläkerrasta. Käydään katsomassa.

Pum, pam, pum, pum.  - Aukaise se ovi jo.  - Joo moi, moi mitä täällä teet?
 - Harjoittelen rumpusooloani huomista varten.  - Me jo luultiin että täällä on varkaita. - Menkää jatkamaan hommia.  – Joo. Tällaista jouluaattoa ei ole koskaan nähty kuin nyt tulee.
- Hyvää joulua kaikille ja pukki tulee kohta tuomaan lahjat ja tontuilta terveisiä. Siinä näitte kuinka kiirettä tontuilla pitää aamusta iltaan ottamatta huomioon, miten sitten pukilla pitää kiirettä, kun hänen pitää jakaa maailman ympäri päivässä. Niin kiirettä pitää.      
 

                                 Hyvää Joulua! T. Mikko

LUUKKU 10

Tontut, kummitukset ja peikot ovat taruolentoja. Taruolennoista voit lukea enemmän Internetin Wikipediassa. Piirtäkää yhdessä kummituksia, tonttuja tai taruolentoja. Miten tiedätte kuka on kuka?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Taruolento

Pieni haaste: Taruolentoja näkee harvoin, koska ne pysyttelevät piilossa. Minkälainen sellainen olento on joka ei näy?

Kirjoita vastaus sanaristikossa kohtaan: Pystysuora 2.

Iso haaste: Kaikki taruolennot osaavat muuttaa hahmoaan. Mitkä olennot mahtavat olla maailmanlaajuisesti taitavimmat muodonmuuttajat?

Vastaus luukun 8 pienen haasteen kysymykseen on kivestä.

Vastaus luukun 8 ison haasteen kysymykseen on haarukka. Sanan ristikkokoordinaatit ovat (1,14) (8,14).

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/joulukalenteri/
 

    

   Tapahtumakalenteri    

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut