Pihlajaveden ala-aste   Keuruu

 

 

 
Viikko 48    Viikko 49   Viikko 50   Viikko 51

Pääsivulle

 Koulun
joulu
2006

Koulun Joulukalenteri 2006

LogoLogo

12. joulukuuta 2006

Tallitontun salaisuus
Olipa kerran tallitonttu jonka nimi oli Tiina. Tiina oli vastuussa koko tallista. Hän
tykkäsi kaikista hevosista, mutta hänellä oli yksi lempihevonen. Sen nimi oli Nelly.
Nelly oli luonteeltaan villi, mutta kiltti.
Mutta eräänä päivänä Tiinalle sattui vahinko. Hän päästi vahingossa Joulupiparin-orin ja Nellyn samalle laitumelle, ja tiedättehän mitä siitä seuraa. Nelly tuli kantavaksi. 9-kuukautta meni nopeasti. Sitten tuli synnytyksen aika. Kukaan muu ei tiennyt että, Nelly saisi varsan. Mitä lähemmäs synnytys kävi, sitä enemmän Tiina mietti missä varsaa säilyttäisi, ettei sitä huomattaisi. Sitten synnytys tuli ja varsa syntyi. Sen nimeksi tuli Jouluilo ja lempinimeksi tuli Ilona. Sitten Tiina käski verstastontun tehdä ison ja kestävän sillan. Kun silta oli valmis, Tiina otti konetontun koneen ja asetti sillan paikoilleen. ilta kiipesi vintille. Sitten Tiina otti Nellyn ja Ilonan  ja vei ne vintille. Ja teki niille sinne ison karsinan. Tiina ruokki Nellyä ja Ilonaa. Tiina pisti Nellylle ja Ilonalle paljon loimia ja ulkoilutti niitä yöllä. Kun vihdoin tuli koulutuksen aika. Tiinan oli paljastettava. Tiinaa jännitti.
Sitten hän meni pukin luo ja sanoi: - Minä olen piilotellut varsaa 1 vuoden tallin vintillä ja ulkoiluttanut niitä yöllä.
Joulupukki vastasi: - Ei se mitään olen itsekin ajatellut hankkia varsan. tehdään siitä hyvä hevonen

                                 Hyvää Joulua! T.  Jasmine

LUUKKU 12

Monia Topeliuksen kirjoja käytettiin ennen opetuksessa. Enemmän tietoa Topeliuksesta on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansallisbiografiassa. Mikä on mielestäsi kivoin oppikirja? Osaatko perustella miksi?

http://haku.kansallisbiografia.fi/FMPro?-db=kbnet.fp5&-format=kb%2fkbartikkeli.htm&-lay=www&-sortfield=lajittelukentt%e4&cSukunimihaku=topelius&etunimi=zachris&-find=

Pieni haaste: Missä kaupungissa sijaitsee Topeliuksen syntymäkoti?

Kirjoita vastaus sanaristikossa kohtaan: Vaakasuora 20.

Iso haaste: Z. Topelius on kirjoittanut esimerkiksi Välskärin kertomukset. Mitä välskäri teki sodassa haavojen sitomisen ja tautien hoitamisen ohella?

Vastaus luukun 10 pienen haasteen kysymykseen on näkymätön.

Vastaus luukun 10 ison haasteen kysymykseen on peikot. Sanan ristikkokoordinaatit ovat (2,13) (2,8).

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/joulukalenteri/
 

    

   Tapahtumakalenteri    

Keuruun kaupunki

Keuruun koulut