REKOLAN UUSI KEVÄT

Rekolan 66-vuotinen elämä vanhainkotina päättyi pihlajavetisten vastustuksesta huolimatta kesällä 1996. Monenlaisia kaavailuja mahd. uusiokäyttöön tuntui tehdyn;tyhjilleen jäämistäkin pelättiin. Rakennushistoriallisesti arvokkaat, suojeltavat rakennukset luonnonkauniilla, rauhallisella paikalla muodostavat sellaisen miljöön, joka sanelee omat ehtonsa asiaan.

Mutta nyt eletään uutta kevättä. Puhelinluetteloon on ilmestynyt numero 757060, Pihlajaveden Leirikeskus. Aisapuu lähti selvittämään, mitä nimi pitää sisällään.

Tutulla pihamaalla käyskentelee talon uusi isäntäväki, Olli Ahti vaimonsa Johannan kanssa. Rekolan navetan vintillä tehdään uutta lattiaa kovalla kiireellä. Sinne tulee uutta käyttötilaa leirikeskukselle. Toukokuun lopulla on tarkoitus pitää avajaiset, grillijuhla koko kansalle.

-Lokakuussa tehtiin vuokrasopimus, ja joulukuun 22. pnä muutto Kirkkonummelta Pihlajavedelle tapahtui.

Kaksivuotinen sopimus aluksi; sitä on mahdollisuus jatkaa aluksi vuosi kerrallaan. Mahdollinen ostokin on kuvioissa, katsotaan nyt. . . . . .

Olli Ahti on jo kokenut leiritoimintaa Etelä-Suomessa, ja pääkaupunkiseudun seurakunnista käsin on toiminta täälläkin alkanut. Pääasiassa leiriläiset ovat olleet rippikoululaisia. He saavat täältä ulkoiset puitteet ja järjestelyt; itse leirin ohjelma ja vetäjät tulee k. o. seurakunnista. Jatkossa toivotaan myöskin leirikoulujen löytävän tänne tiensä; samoin muunlaisetkin ryhmät ovat tervetulleita. Ehkä mukaan tulee myös aikuisryhmiä.

- Toimintaa on pyöritettävä lähinnä koulujen loma-aikoina. Kuluneena talvena on ollut kolme leiriä. Tulevana kesänä on varauksia jo 7:lle leirille. Kesäkuun alussa heti on tulossa Vantaan Hämeenkylän seurakunnasta 70 hengen ryhmä, kaksi leiriä yhtäaikaa, oikea ”tuplaleiri”. Toinen heti perään.

_Suurempia puutteita emme osaa mainita. talo tuntuu toimivalta, sähköt, vedet, kaikki. Ehkä suihkutiloissa olisi toivomisen varaa. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Tyytyväisyys paikkaan tuntuu olevan uusilla isännillä päällimmäisenä.

-Paikka on todella hieno. Ja tämä oma asuntomme miellyttää kovasti. Kaikki on hyvässä kunnossa. Hiljaisuuskaan ei ole painostanut.

-Kyläläisiä on pikku hiljaa tullut tutuksi, tosin vasta perin vähän. Toisinaan on näkynyt kyllä pihassa kävijöitä, mutta toivomme heidän tulevan sisälle asti jutustelemaan. Itse emme ehkä ole niitä kaikkein aktiivisimpia kontaktien otossa. Toivomme yhteistyötä kylän kanssa. Rekolan kulttuuripäiväkin entiseen tapaan olisi mahdollinen, kun vain ajankohta sopisi leirikeskuksen muuhun elämään.

Meitä on vaikeuttanut hieman se, ettemme tiedä, missä mitäkin tapahtuu, vaikka Suurkeuruu esim. ilmoittaa tapahtumista. Vapunaattona emme tienneet, missä olisi se aukaistava ”kraana”, johon tilaisuuteen ihmisiä kutsuttiin.

-Aisapuun kautta haluamme tiedottaa tulevasta GRILLIJUHLASTA , LAUANTAINA, TOUKOKUUN 31. PNÄ 1997. Tilaisuus alkaa klo 16.00. Tarjolla on ohjelmaa, kilpailuja, hyvää ruokaa yms. à 50 mk;lopuksi pyörähdellään Ohra-ahon tahdissa uudella ”navettaparketilla”.

Olemme saaneet Pihlajavedelle pitkästä aikaa uuden yrittäjäpariskunnan. Toivottavasti täältä avautuu heille laajenevia mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa toimintaansa. Suunnitteilla lienee lähimaastoihin luontopolkuhanke; voisiko siitä koitua Rekolalle palvelumahdollisuuksia. Ympärivuotinen toiminta olisi tavoite, johon voisimme antaa tukeamme. Toivotaan, toivotaan. . . . .

Perheen pienimmistä 3-vuotias Marko-poika on vielä hoidossa, mutta valkoisenharmaa, 8-vuotias Killi-kisu tulee sisään ja naukaisee tyytyväisen kommenttinsa:”Njau.. kyllä maalla on mukavaa, vapautta jaihanan makuisia hiirulaisia tuolla navetassa. ”

Tavataanko grillijuhlissa?

Leila Lepikko