Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Pihlajaveden ala-aste, Keuruun kaupunki

Arkea 2010 - 2011
Remonttitöitä koululla 23.6.2011 PDF Tulosta Sähköposti
23.06.2011 11:55
pk Kesä aikana koululla remontoidaan teknisen työn luokkaa sekä kunnostetaan ikkunoiden vuorilaudat.

Lue lisää...
 
Matkakertomus leirikoulusta Englannissa 25.5.-31.5.2011 PDF Tulosta Sähköposti
15.06.2011 10:54

 

pk1  Pihlajaveden ala-asteen leirikoulumatka Englantiin

Vähän ennen joulua saimme me, Pihlajaveden 5.-6. - luokkalaiset tosi mahtavan uutisen: Pihlajaveden oma Idols- tähti Koop oli luvannut viedä meidät Englantiin! Talvella meitä käytiin filmaamassa, koska matkasta piti tehdä...

                                                                                                           
pk2

 

 

Pihlajaveden ala-asteen leirikoulumatka Englantiin

 

Vähän ennen joulua saimme me, Pihlajaveden 5.-6. - luokkalaiset tosi mahtavan uutisen: Pihlajaveden oma Idols- tähti Koop oli luvannut viedä meidät Englantiin! Talvella meitä käytiin filmaamassa, koska matkasta piti tehdä TV- dokumentti.

 

Vanhempien kanssa kerättiin rahaa monella tavalla. Mm. myytiin sukkia, karkkeja, pikkuleipiä ja tehtiin erilaisia talkootöitä. Viime vuonna elääkkeelle jäänyt opettajamme Jarmo Ruhanen oli monin tavoin mukana matkan suunnittelussa ja järjestelyssä. Lentoliput Manchesteriin oltiin ostettu toukokuun 25. päiväksi.

 

Juuri ennen matkaa sattui kaksi ikävää asiaa: Islannin tuhkapilvi uhkasi Suomea ja Englantia, ja Hermanni (yksi kuutosluokkalaisista) sairastui niin pahasti, että hän ei voinut lähteä. Olimme kaikki hirveän pettyneitä. Tuhkapilvestä huolimatta koneemme nousi ilmaan aikataulun mukaisesti.

 

Meidän oppilaiden lisäksi porukkaan kuului Koop, kuvausryhmä, opettajat Varpu ja Virpi, apuope Antti sekä äiti Sanna. Lapsista useimmat olivat lentokoneessa ensimmäistä kertaa. Se oli kuitenkin vähemmän pelottavaa kuin olimme luulleet. Matka sujui yllättävän nopeasti, ja kelloja siirrettiin kaksi tuntia taaksepäin. Koulussa oli talvella opeteltu aikavyöhykkeitä, ja nyt näimme, mitä se käytännössä tarkoitti.

 

Pian olimme jo Manchesterissa. Siellä oli bussi meitä vastassa ja lähdimme kohti Ilamin kylää. Tuntui tosi oudolta, kun autot ajoivat vasenta puolta. Heti alusta lähtien pääsimme näkemään Keski-Englannin kumpuilevia maisemia. Ihastuimme niihin välittömästi. Olimme kuulleet, että siellä on paljon lampaita, mutta emme olisi uskoneet, miten paljon niitä oikeasti oli. Osa niistä käyskenteli vapaasti, ilman mitään aitoja. Jerome oli toivonut, että näkisi matkallaan paljon lehmiä. Sekin toive varmasti toteutui.

 

Ensimmäinen yö vietettiin eri perheissä. Saimme syödä englantilaista ruokaa. Se oli erilaista, mutta tosi herkullista (ainakin lasten mielestä). Moni oli jännittänyt isäntäperheeseen menoa, mutta se sujui kaikilta oikein hyvin.

 

Torstaina aloitimme vierailut kaikkiaan kolmessa eri koulussa. Meistä oli hauska tavata englantilaisia koululaisia. Aivan selvästi he olivat odottaneet meitä. Heillä oli koulupuvut, ja mekin saimme sellaiset siniset koulupaidat Lindan koulussa. Koulussa oli isot luokat ja paljon myös ihan pieniä lapsia. Siellähän aloitetaan koulu jo neljävuotiaana. Kaikissa kouluissa lapset käyttäytyivät huomiota herättävän hyvin.

 

Toinen yö oltiin teltoissa yhden koulun pihalla. Ihan hyvin me nukuttiin, vaikka tuuli ja satoi. Kävimme myös tutustumassa Lichfieldin katedraaliin. Lichfieldin kaupunki on melko pieni, mutta kirkko on valtavan suuri ja vanha. Oli hienoa saada tutustua siihen tosi hyvän oppaan kanssa. Katedraalilla on oma sisäoppilaitos ja poikakuoro, joka piti meille konsertin. Lichfieldissä poikkesimme myös aivan ihanassa karkkikaupassa.

 

Palasimme Ilamin kylään. Se on tosi viehättävä ja pieni englantilainen kylä, joka on täynnä vanhoja, harmaasta kivestä tehtyjä taloja ja kauniita puutarhoja. Isäntämme Arthur on kylän pappi, ja sunnuntaina saimmekin tutustua sikäläiseen jumalanpalvelukseen kylän vanhassa kivikirkossa. Siellä Dovedalen majatalossa asuimmekin loppuosan leirikoulustamme. Meidän mukaamme tuli kahdeksan englantilaista koululaista. Tutustuimme heihin oikein hyvin, kun asuimme yhdessä. Alussa vähän pelotti puhua englantia, mutta kyllä siihen nopeasti tottui. Miiasta ainakin tuntui, että hän löysi Lucysta oikein sydänystävän.

 

Lauantaina lähdettiin pitkälle vaellukselle halki niittyjen ja kumpujen, kunnes saavuttiin luomukarjatilalle, jossa myös prinssi Charles oli vieraillut (hän ei tosin taivaltanut jalkaisin, vaan oli tullut helikopterilla). Kova sadekuuro kasteli meidät aika perusteellisesti. Onneksi sadetta ei kestänyt kuitenkaan kovin kauaa. Tilalla oli kaikenlaisia eläimiä, valtava Anders-sonni ja monennäköisiä maatiaiskanoja, jotka kärkkyivät eväitämme. Iltapäivällä pääsimme ostoksille Ashbournen kaupunkiin. Kiertelimme pienissä ryhmissä, ja löysimme tuliaisia koteihin ja Hermannille.

 

Seurueeseemme oli liittynyt myös Koopin sisar Jouke miehensä kanssa. He olivat suunnitelleet meille suuren määrän leikkejä ja pelejä. Jännittävintä oli joen ylittäminen köysien avulla. Se oli aika pelottavaakin, mutta onneksi kukaan ei joutunut uimaan, ja oli hieno tunne kun kaikki selviytyivät yli. Saimme myös tutustua historiallisiin turnajaisiin. Kiertävä seurue oli tullut Dovedalen lähistölle miekkoineen ja lintuineen.

 

Maanantaina oli koko kylän juhla, vähän kuin meidän Hattutemppu. Majataloa ympäröivät ruohokentät täyttyivät erilaisista teltoista. Me järjestimme suomalaisen tikanheittokilpailun ja keräsimme rahaa hyväntekeväisyyteen. Melkein koko päivän satoi, mutta se haittasi yllättävän vähän. Illalla Koop piti hienon konsertin, jossa myös Antti lauloi.

 

Sitten koittikin jo lähtöpäivän aamu. Arthur opetti vielä jousiammuntaa, ja pidettiin kisa aikuisten ja lasten välillä. Tällä kertaa aikuiset olivat parempia.

 

Oli haikeata erota uusista ystävistä ja isäntäväestä. Meillä oli kuitenkin ollut hieno matka, jota emme koskaan unohda. Saapa nähdä, millainen dokumentti matkastamme valmistuu! Kiitos Koop, englantilaiset isäntämme, Linda, Arthur ja Jo! Kiitos vanhemmat, opettajat sekä kaikki tukijat, että saimme tehdä tämän ikimuistoisen matkan!

 

Pihlajaveden ala-asteen 5.-6. -luokkalaiset.

 

 

Lue lisää...
 
5.-6. luokkalaisten leirikoulumatka Englantiin 25.5.-31.5.2011, kuvat 2 PDF Tulosta Sähköposti
03.06.2011 21:22

17ilaminmaisemia
Ilamin maisemia.

18ilaminmaisemia

patikointi
Patikointia.

19ilaminmaisemia

20lastenhaastetehtaviaryhmissa
Lasten haastetehtäviä ryhmissä.

21leirikoululaiset2011
Leirikoululaiset.

opetjahuoltajat
Matkalaisten opettajat ja huoltajat.

22luomumaatilallavierailulla
Vierailu luomumaatilalla.

23ilaminkirkko
Ilamin kirkko.

24ilaminkirkossa
Ilamin kirkossa.

25keskiaikaisetturnajaiset
Keskiaikaiset turnajaiset.

26keskiaikaisetturnajaiset

27keskiaikaisetturnajaiset

pihlajavedenritarit
Pihlajaveden ritarit.

28kylajuhladovedalefete
Kyläjuhla Dovedale Fete.

29kylajuhladovedalefete

30kylajuhladovedalefete

31millaveeranritarijaveera

32lintujenlennattamista
Linnun lennättämistä.

34ousiammuntaa
Jousiammuntaa.

33ilaminmaisemiadovedaled house
Majapaikka Dovedale House.

35nakymialentokoneestakotimatkalla
Kotimatkalla.

 
Leirikoulumatka Englantiin 25.5.-31.5.2011 PDF Tulosta Sähköposti
03.06.2011 20:00
pk2 Koopin organisoima Pihlajaveden ala-asteen 5.-6. luokkalaisten leirikoulumatka Englantiin toteutui 25.-31.5.2011. Matkalaiset pääsivät mm. vierailemaan kolmessa englantilaisessa koulussa ja saivat omat koulupaidat.
Matka oli hieno elämys, lämpimät kiitokset kaikille niille, jotka mahdollistivat tämän!
Kuvat Sanna Kaakkomäki ja Virpi Mähönen, kuvatekstit Sanna Kaakkomäki

Lisää kuvia matkasta
Matkasta Koopin kotisivulla
Matkertomus leirikoulusta

pk1

Viimeksi päivitetty 15.06.2011 11:08
Lue lisää...
 
Kevätretki Särkänniemeen 25.5.2011 PDF Tulosta Sähköposti
25.05.2011 20:16
kevatretki Kevätretki Särkänniemeen 25.5.2011. Mukana retkellä oli 0.- 4. luokkalaiset sekä huoltajia.
kevatretki 1

Lue lisää...
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 11