Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Pihlajaveden ala-aste, Keuruun kaupunki

Mainospalkki
Etusivu Kuvagalleriat Tapahtumat ja teemapäivät Prof. Eira Korpisen tervehdys Kyläkoulupäivään 2009
Prof. Eira Korpisen tervehdys Kyläkoulupäivään 2009 PDF Tulosta Sähköposti
19.11.2009 10:06
ruusu120

Jyväskylän Yliopiston kasvatust. tri Eira Korpisen tervehdys kyläkoululaisille.

Keuruun Kyläkoulupäivä 24.11.2009

eirakorpinen

Tervehdys, Keuruun kyläkoulu-päivään osallistujat

"Pieni on kaunista" - erityisen hyvää pienessä koulussa on se, että se on paras mahdollinen oppimisympäristö kaikille lapsille: jokaisella lapsella on siellä mahdollisuuksia osoittaa olevansa hyvä ja saada rakennusaineksia terveen itsetunnon kehitykselle; terve itsetunto on tärkein pääoma, jolle ihmisen hyvinvointi perustuu läpi elämän.


Itse kyläkoulu on kaikkien kyläläisten hyvinvointikeskus; hyvinvointi on kokonaisvaltainen elämisen tila; siihen kuuluu sosiaalinen, psyykkinen, fyysinen, henkinen ja kulttuurinen puoli. Kyläkoulu tuottaa pääomaa - luontopääomaa, kulttuurista, historiallista, sosiaalista ja taloudellista pääomaa.

Te Keuruun kyläkoululaiset olette erityisen rikkaita näissä kaikissa pääoman lähteissä! Ajatelkaapa vaikkapa LUONTOPÄÄOMAA siellä järvien, peltojen ja metsien keskellä... Miten valtava merkitys sillä on ja tulee olemaan teidän elämäänne!

Kyläkoulut ovat suomalaisen koulujärjestelmän helmiä. Turvaamalla kyläkoulujen toiminnan tuemme kulttuurimme omaleimaisuuden ja monimuotoisuuden.

Kyläkoulut edustavat SUOMALAISTA UNELMAA, joka on todellisuutta yhä harvemmille, ellei koulutuspolitiikan kehittämissuuntaa saada kääntymään kohti lähi- ja kyläkouluja.

Iloista ja voimaannuttavaa kyläkoulupäivää!

Eira Korpinen
Kasvatustieteen professori
Jyväskylä
P.0400 850411
Liitteenä: syysruusuja Jyväskylän yliopiston kampukselta

ruusu

Kyläkoulupäivä 24.11.2009

Viimeksi päivitetty 07.03.2010 13:59