Ville ja Satu pelastavat joulun

 

On aaton aatto ja Ville ja Satu ovat menossa nukkumaan. Sängystä Ville näki, että navetassa paloi valo. Ville ajatteli että isä oli mennyt hakemaan vielä jotain joulutavaroita. Mutta ei se voinut olla isä kun se meni jo nukkumaan. Ville herättää Sadun, ja kertoo hänelle koko jutun. He menevät navettaan, ja siellä on itkevä tonttu. Tonttu sanoi: "Joulupukin porot ovat lakanneet lentämästä, ja tehneet pakkolaskun Korvatunturille Kippavuoren juurelle." Satu sanoi: "Vie meidät sinne, niin me autamme joulupukkia." Niin Ville ja Satu hyppäsivät tontun reen kyytiin, ja he lensivät Korvatunturille.

Korvatunturilla heitä odotti pukki kaatuneineen rekineen, ja sanoi: "Kippavuoren peikko vei lahjat." Ville sanoi:" Minä ja Satu menemme hakemaan peikolta lahjat. Kunnosta sinä tuo reki." Niin Ville ja Satu lähtivät peikon luokse.

Luolassa peikko avasi innoissaan lahjoja. Satu sanoi: "Miksi sinä varastit nuo lahjat? Peikko vastasi: "Kun minä en saa koskaan lahjoja." Ville muisti, että hänellä oli taskussa Leena-tädin antama pipo. Ville sanoi: " No, minulla on sinulle lahjoja", ja antoi pipon. Peikko ilahtui ja sanoi: "En ole koskaan ollut näin iloinen, ja kun sain vielä nenänlämmittimen." Ville ja Satu paketoivat lahjat, ja veivät ne pois luolasta. Luolan suulla odotti joulupukki ja tonttu korjatun reen kanssa. Ville ja Satu Pakkasivat lahjat rekeen. Pukki sanoi: "Kiitos kun pelastitte joulun." Niin pukki vei lapset kotiin, ja joulu pelastui.