PIHLAJAVESI

       Keuruun sää

 Kaupunki

Kansalaisopisto
 

 
  Keskiviikko 3.11.2004

Takaisin opiskelemaan. Keuruulaissyntyinen Juho Väliaho sinnitteli pitkään mainostelevision Popstars 2-kilpailussa, jossa haetaan esiintyjiä uusiin poika- ja tyttöbändeihin.

Popstars jäi, musiikiura odottaa

Juho Väliaho luopui finaalipaikasta rennolla mielellä

Liisa Lappi
Keuruulaiset jännääjät huokasivat maanantai-iltana pitkään kuvaruutujensa äärellä. Sympaattinen Keuruun poika Juho Väliaho joutui kuin joutuikin luovuttamaan Popstars 2-finaalipaikkansa tuomariston vastaansa asettamalle ehdokkaalle, Rene Haavistolle. Kun katsojien äänestyspäätös luettiin ääneen, ei Juhon ilmeestä ollut luettavissa pettymystä. Rento halaus kisakumppaneille päätti nuoren miehen televisiouran tällä erää.

Tiistaiaamuna Juho Väliaho heräsi Popstars 2:n jälkeiseen elämään Helsingissä, kaverin kämpillä. Edessä oli matka Kuopioon, missä kevään abiturientin opinnot jatkuvat musiikkilukiossa.

– Kokemusta ja esiintymisvarmuutta tuli hurja määrä ja muutenkin kilpailusta jäi tosi hyvä mieli. Kiitos vain kannustajille sinne kotipuoleenkin, myhäili Juho puhelimeen.

Ammatinvalinta kallistuu Popstarsin jälkeen musiikkiin, mikäli mahdollista vieläkin selvemmin kuin ennen kisaa.

– Tässä vaiheessa ajattelen kokeilla, aukeaisiko esiintyvän artistin ura. Jos ei soolojuttuja rupea tarpeeksi löytymään, voi ammatti löytyä musiikkiteatterin puolelta, aprikoi Juha.

Kotipuolessa Keuruulla Juha arvelee piipahtavansa syksyn mittaan moneenkin kertaan.

– Ja jouluhan on ilman muuta vietettävä kotona Pihlajavedellä. Joulukirkkoon heräämisestä en kyllä vielä uskalla luvata mitään.