Pihlaiskosket

Kosket

 

REINIKANKOSKI

Kalapaikka.net

Kuvia koskesta

Kari Kotirannan Pihlavesi-esite 7/2008

Reinikankoski on noin puoli kilometriä pitkä jokialue. Joki alkaa leveänä, rauhallisena virtauksena, jossa on hyviä kiviä. Keskivaiheilla paikka on hyvä säynäville ja kirjolohille. Parisataa metriä alempana joki haarautuu ja virta voimistuu. Tästä alkaa koskialue, jossa on paljon hyviä ottipaikkoja. Molempien saarien yläosat ovat paikkoja, jotka kannattaa kalastaa tarkkaan. Heti sillan alla on molemmissa uomissa syvänteet, jotka ovat varmoja ottipaikkoja, näistä alempana on hyviä kivenkoloja, joissa kala viihtyy.
Koskelle on tehty entisöintikunnostus ja kalastettavuus on parantunut varsinkin sillan alapuolisella osalla todella paljon.

Sillan kupeessa on laavu ja nuotiopaikka kalastajien käyttöön.

Lupahinta: 15 € / kalastusvuorokausi (24 tuntia) / 2 kalaa lupa.

Jokeen istutetaan vuosittain n. 300 kg taimenta ja kirjolohta.

Ajo-ohje:

Valtatie 23:lta, noin Haapamäki - Virrat paikkakuntien puolivälistä tienviitta "Sammalisto", tätä tietä n. 5km, (tie ylittää n. 1km ennen Reinikankoskoskea vanhan Virtain tien). Sammalistontie ylittää joen aivan Reinikankosken kohdalta joten liikuntarajoitteisenkin pääsy koskelle on helppoa.  Lupa-automaatti sijaitsee kopissa, joka on aivan kosken välittömässä läheisyydessä olevalla pysäköintialueella.

Matti Saarinen, heinäkuu 2008